Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2007

Πουρέκια

1 κιλό αλεύρι
1/2 ποτήρι λάδι
χαλλούμι

Ζύμη
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.Ρίχνουμε μέσα το λάδι και το ανακατεύουμε τρίβοντας τα με τα δυο μας χέρια ώσπου να απορροφήσει το αλεύρι το λάδι και να γίνε σαν ψίχουλα. Βάζουμε νερό να γίνει ζύμη μάλλον σφικτή. Να μήν κολλά πάνω στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με ασημόχαρτο η νάυλον και το αφήνουμε μισή ώρα. Τρίβουμε το χαλλούμι βάζουμε ενα αυγό και λίγο δυόσμο και τα ανακατεύουμε. Ανοίγουμε φύλλο και βάζλουμε μέσα 1 κουταλάκι γεμάτο υλικό και κόβουμε τα πουρέκια. Τα τηγανίζουμε σε λάδι πάνω σε μέτρια φωτιά.

Τη ζύμη μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για όλα τα είδη πουρέκια.Μπορούμε να βάλουμε και κειμά μέσα αφού τον ψήσουμε όπως όταν κανουμε μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: