Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2007

Φασολάκια

1 κιλο φασολάκια
1 μέτριο κρεμμύδι
2 καρόττα
ντομάτα η χυμό
κρέας προαιρετικό

Βάζουμε λίγο λάδι στη κασαρόλα και τηγανίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη τομάτα τριμμένη η το χυμό και ψήνουμε ελαφρά 1-2 λεπτά. Βάζουμε τα φασολάκια και τα καρόττα καθαρισμένα και προσθέτουμε νερό να τα καλύψει. Ψήνονται σε σιγανή φωτιά περίπου σαράντα λεπτά. Αφήνουμε να καταστηθεί το ζουμί τους αν έχουν ψηθεί πιο γρήγορα.
Αν θα τα κάμουμε με κρέας η κοτόπουλο τηγανίζουμε ελαφρά το κρέας πρώτα το βγάζουμε σε πιάτο και μετά βάζλουμε το κρεμμύδι την τομάτα και τα φασολάκια και στο τέλος βάζουμε και το κρέας και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί. Φυσικά βάζουμε αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο και σκόρδο μέσα στο φαγητό για να κάμει γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: