Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007

Καραμελλέ του Φούρνου

Κρέμα:
5 αυγά
1 λίτρο γαλά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες

Καραμέλλα:
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι λεμόνι

Κτυπούμε τους κρόκους με τι ζάχαρη και τι βανίλια. Μετά προσθέτουμε την μαρέγκα. Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα νεκατώνοντας.

Για την καραμέλα ζεσταίνουμε τι ζάχαρη με το λεμόνι σε αντικολλητικό και το βάζουμε στη φόρμα. Σε ένα σινί με νερό βάζουμε τη φόρμα μέσα. Βάζουμε λεμόνι στο νερό για να μην μαυρίσει η forma. Ψήνεται στου 100 βαθμούς για 1 ώρα. Ελέγχουμε με με το μαχαίρι αν ψήθηκε (δεν βγάζει ζουμί). Όταν κρυώσει το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: