Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2007

Ελιόπιττα

Υλικά:
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι νερό
2 κουταλάκια μαγιά
1κουτάλι σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι
1 κρεμμύδι μικρό, η 1 φρέσκο
1/2 ποτήρι ελιές.
4-5 ποτήρια αλεύρι
λίγο κόλιανδρο φρέσκο(προαιρετικό), δυόσμο.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν θέλουμε καθαρίζουμε τις ελιές η τις αφήνουμε σωστές.
Η ζύμη να είναι κανονική χωρίς να κολλά στα χέρια μας. Την αφήνουμε ζυμωμένη μέσα στο σινί ή σε ασημόχαρτο να μπεί για μισή ώρα. Τη ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 βαθμούς περίπου για μιά ώρα. Για ρολά ζυμώνουμε τα υλικά (πορτοκάλι, λάδι, νερό, μαγιά, ζάχαρη,αλάτι) ανοίγουμε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος και απλώνουμε τις ελιές
λυωμένες με πηρούνι και ανακατεμένες με το κρεμμύδι,κόλιανδρο, και δυόσμο. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και βάζουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: