Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Γαλατοπούρεκο.

1 πακέττο φύλλο πακλαβά περίπου 1 κιλο
7 ποτήρια γάλα φρέσκο
2 χαρτάκι βανίλια
5 κουταλιές σιμιδάλι
4 κουταλιές νισιαστό
4 κρόκους αυγών
4 κουταλιές ζάχαρη

Κτυπούμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ελαφρά, βάζουμε τη βανίλια και το γάλα. Βάζουμε το σιμιδάλι και το νισιαστό, ανακατεύουμε να λυώσουν και βάζουμε τη κασαρόλα σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξη η κρέμα. Οταν πήξει σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε. Η κρέμα δεν είναι πολύ όμορφη, λεία αλλά δεν πειράζει όταν ψηθεί γίνεται πολύ ωραία. Αλείφουμε τά φύλλα με λάδι αφού τά βάλουμε σέ παύρεξ. Βάζουμε 2 και τα αλείφουμε, βάζουμε άλλα 2 και συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε
τα μισά φύλλα περίπου μέσα στό πάυρεξ. Βάζουμε τη κρέμα πάνω στα αλειμενα φύλλα και συνεχίζουμε και βάζουμε τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν.Το τελευταίο φύλλο το αλείφουμε πολύ καλά και αν εξέχουν λίγες άκριες τις κόβουμε η τις γυρίζουμε από μέσα. Κόβουμε σε κομμάτια το γαλατοπούρεκο με κοφτερό μαχαίρι και το βάζουμε να ψηθεί μέχρις ότου να ροδοκοκκινίσει. Περίπου μιά ώρα Βάζουμε εν τω μεταξύ το σιρόπι να βράσει. 2 ποτήρια ζάχαρη 1.5 ποτήρια νερό Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά Οταν ψηθεί το γαλατοπούρεκο το βγάζουμε προσεκτικά απο το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι λίγο-λίγο με το κουτάλι ώσπου να το βάλουμε όλο. Αν δούμε και είναι πολύ αφήνουμε λίγο.Βάλουμε το πάυρεξ μέσα στό σβησμένο φούρνο και αφήνουμε να τραβήσει το σιρόπι με τη ζέστη που έχει ο φούρνος.

Καλή επιτυχία.