Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Κουραμπιέδες.

Υλικά.
4-5 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια βούτυρο ανάλατος (σπράι σιέφ γουέη ζαχαροπλαστικής)
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές κονιάκ
λίγο ανθόνερο
κούννες αμυγδάλου ασπρισμένες και καβουρδισμένες,γίνονται και χωρίς κούννες.
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουτερ
2 κουταλιές γάλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

Κτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, τους κρόκους, το γάλα και το ανθόνερο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι το μπαίκιν πάουτερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε και βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί να γίνει η ζύμη μαλακή και να μήν κολλά στα χέρια μας.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολά και τα κόβουμε λοξά κομμάτια μήκους 5-6 εκατοστά. Σημειωτέον ότι φουσκώνουν όταν ψηθούν να μή είναι πολύ μεγάλα τα κομμάτια. Αν θέλουμε τα πλάθουμε στρογγυλά πάχους ενός εκατοστού. Ψήνονται σε μέτριο φούρνο περίπου 20 λεπτά.
Απλώνουμε μιά ασπρόκολλα πάνω στο τραπέζι και αφού βάλουμε τους ζεστούς κουραμπιέδες τους κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη πρίν κρυώσουν, με ένα τρυπητό η με το κουλιαστήρι του τραγιού. Για να ασπρίσουν οι κούννες του αμυγδάλου τις βράζουμε σε νερό για 2-3
λεπτά. Τις βάζουμε σε κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Μετά τις βάζουμε για λίγο στο φούρνο και κοκκινίζουν λίγο και τις κοπανίζουμε Είναι επαγγελματική συνταγή. Αν θέλετε βάλετε αλλες κούννες που δεν θέλουν ξεφλουδισμα η δεν βάζετε καθόλου κούννες.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: