Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2007

Μακαρόνια του Φούρνου

1 κουτί μακαρόνια λίγο χοντρά (1/2 κιλό)
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
μαϊντανό (αν υπάρχει)
1/1 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο

Υλικά για τι κρέμα:
5 ποτήρια γάλα
10 κουταλιές αλεύρι
λίγο λάδι η 3 κουταλιές βούτυρο
2 αβγά κτυπημένα
χαλούμι η τυρί
αλάτι


Βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι. Όταν κοντέψουν να ψηθούν τα κατεβάζουμε από τι φωτιά και τους βάζουμε κρύο νερό. Τα βάζουμε σε τρυπητό η σε μια κούπα χωρίς το νερό. Βάζουμε λίγο λάδι να κάλυψη τι κασαρόλα η βούτυρο και ψήνουμε το κιμά με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Περίπου σε 15 λεπτά σε χαμηλή ρωτιά να μαλακώσει και να κατάστηθη το ζουμί του. Τον ανακατεύουμε να μεν κολλήσει και κρούσει. Τον αδειάζουμε σε ένα πιάτο για να χρησιμοποιήσουμε την ίδια κασαρόλα. (την πλένουμε).
Βάζουμε ξανά τι κασαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο , 5 ποτήρια γάλα, 10 κουταλιές τις σούπας αλεύρι, λίγο αλάτι και τα "ανακεβουμε" με κουτάλα η σύρμα των αβγών αν έχουμε για να με σβολιάσει, μέχρι να πηξει. Κτυπούμε τα 2 αβγά και τα προσθέτουμε στη κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά να σμίξουν. Αν θα βάλει τυρί τριμμένο να το βάλεις μετά τα αβγά και να ανακατέψεις την κρέμα αφού σβήσεις τι φωτιά για να μεν κολλήσει. Έτσι θα κάμει και ωραία γένσι η κρέμα. Μετά αλείφουμε το σινί η οτιδήποτε πλάτη σκεύος με λίγο βούτυρο. Βάζουμε 2-3 κουταλιές κρέμα μέσα στα μακαρόνια και τυρί τριμμένο και τα ανακατεύουμε να σμίξουν. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια μέσα στο σινί, απλώνουμε τον κιμά χωρίς το λάδι του και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν 1 ώρα περίπου. Αν έχεις κανέλα βάζεις λίγη μέσα στην κρέμα και στα μακαρόνια πριν να τα απλώσεις στο σινί. Αν τειχών και δεν πήξει η κρέμα σου μεν πανικοβληθείς. Βάλε 2 κουταλιές αλεύρι μέσα σε μισό ποτήρι γάλα να λιώσει καλά το αλεύρι και αφού βάλεις από το μίγμα τις κρέμας 1-2 κουταλιές κρέμα, ρίχνεις το στην κρέμα και και το ανακατεύεις να π'ηξει.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: